Fores migrations- och integrationsprogram söker praktikant

Senast ändrad 29 March 2016

Fores migrations- och integrationsprogram söker en praktikant som vill arbeta i en spännande miljö i nära samarbete med ledande beslutsfattare och forskare.

Fores migrations- och integrationsprogram söker personer som studerar nationalekonomi, statistik, statsvetenskap, internationella relationer, eller angränsade ämnen som är relevant för vårt arbete och är intresserad av migrations- och integrationsfrågor.

Omfattning
Heltid under hösten 2016.

Arbetsbeskrivning
Din roll som praktikant hos oss innebär att du handleds av chefen för Fores migrations- och integrationsprogram, men arbetar även tätt tillsammans med de andra som arbetar inom programmet, såsom projektledare och forskningsledare.

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, men utgörs till viss del av praktiska uppgifter såsom att boka möten och seminarier, kontakta nyckelpersoner och journalister, boka resor och göra utskick. Förutom rollen som support på kontoret har praktikanten en traineeroll och får då även möjlighet att göra mer avancerade uppgifter som forskningsassistent i skapandet av våra rapporter, följa samhällsdebatten, omvärldsbesvaka migrationsfrågan, samt arbeta med att ta fram underlag till programchefen. Du får också vara med och utveckla, ta fram statistik och skriva egna texter till vår välbesökta hemsida migrationsinfo.se och därmed nå ut till våra hundratusentals besökare (drygt 700 000 under 2015). Vi fokuserar nu bland annat på stadsdelar med låg socio-ekonomisk status inom projektet Hela staden – bryt segregationen, nyanländas mottagande och etablering, flyktingkrisen, ensamkommande barn, samt en stor satsning på utveckling av migrationsinfo.se. Som praktikant hos oss kommer du få möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom några av de största och mest diskuterade samhällsfrågorna just nu.

Personbeskrivning
Vi söker personer med god kunskapsnivå och intresse för politik och aktuell samhällsdebatt som samtidigt är välorganiserade och energiska. Du skall kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Dessutom ser vi gärna att praktikanterna delar Fores miljöorienterade och liberala värderingar. Det är meriterande om du har förkunskaper inom migrations- och integrationspolitiska områden eller relevant arbetslivserfarenhet.

Övrig information
Praktiken på Fores är oavlönad men kan vara en mycket värdefull merit för din fortsatta karriär – kanske rentav hos oss!

Ansökan bör bestå av en meritförteckning och ett personligt brev som inkluderar en presentation av dig själv och där du anger varför du är intresserad av att praktisera hos oss på Fores och vid vårt migrations- och integrationsprogram.

Skicka din ansökan elektroniskt till anna.rehnvall@fores.se senast 25 april. Intervjuer sker löpande så skicka din ansökan redan idag.

Läs mer om Fores migrations- och integrationsprogram

Vi söker även praktikanter till dessa program

Digitala samhället
Ekonomiska reformer och entreprenörskap
Kommunikation
Miljö och klimat