Beställ den nya utgåvan av Migrationsinfo för alla

Senast ändrad 30 November 2016

Nu ger vi ut den andra upplagan av vår och Studieförbundet Vuxenskolans bok Migrationsinfo för alla. Sedan förra hösten har rekordmånga flyktingar kommit till Sverige och många av dem var ensamkommande barn, en grupp som Sverige inte har haft mycket erfarenhet sedan tidigare. Därför har årets upplaga riktat ett speciellt fokus på gruppen ensamkommande barn. Därtill kan du läsa om färsk statistik, den senaste forskningen, flera faktatexter och samtal med människorna bakom siffrorna.

Migrationsinfo för alla är baserad på texter från hemsidan migrationsinfo.se, en av Sveriges mest besökta hemsidor för frågor om migration och integration. Migrationsinfo.se upprättades och drivs av Fores och syftar till att på ett lättillgängligt sätt presentera forskning, fakta och statistik om migration och integration, med fokus på Sverige. Vi hoppas på att kunna bidra till en mer saklig debatt med mer kunskap och fri från mytbildning.

Oskar Adenfelt är redaktör för boken, projektledare på Fores migrations- och integrationsprogram och skriver för migrationsinfo.se. Ett stort tack riktas till Robert Englund, Roshi Hooshmand-Rad, Ebba Lycke, Tove Mellgren, John Oldestam och Anna Rehnvall som också arbetat i projektet.

Klicka här för att förbeställa ditt exemplar av boken!