Sök praktik på Migrationsinfo

Senast ändrad 2 February 2021

Vi söker praktikanter till höstterminen. Som praktikant för Migrationsinfo kommer du att få möjlighet att utvecklas som skribent, djupdyka i migration- och integrationsfrågorna och bidra till en mer kunskapsbaserad diskussion på området.

Arbetsuppgifterna är kvalificerade och mycket omväxlande. Du får omvärldsbevaka frågor på migration- och integrationsområdet, uppdatera hemsidans sidor med färsk forskning och statistik, jobba med Migrationsinfos närvaro i sociala medier och skriva artiklar om ämnen som är aktuella för samhällsdebatten. Du blir en integrerad del av teamet där egna initiativ uppmuntras. Om du ska skriva en uppsats inom ramen för din utbildning är praktiken hos oss en utmärkt möjlighet att få inspiration till uppsatsämnen och du ges chans att bolla dina idéer med experter.

Vem söker vi?

Migrationsinfo söker praktikanter som vill vara med att föra fram forskning och fakta i samhällsdebatten. Vi ser gärna att du har intresse för politik och aktuella samhällsfrågor. Du ska kunna skriva god svenska och även behärska engelska i tal och skrift. Praktikanter vid Migrationsinfo bör kunna sätta sig in i och kommunicera den forskning Fores publicerar.

Vi eftersträvar en arbetsplats med mångfald vad gäller både bakgrund och kompetens. Vi ser gärna att du har kunskaper i bildredigering, grafisk design och wordpress. Skrivvana och ett öga för textredigering är också meriterande.

Hur funkar det?

  • Praktiken omfattar en termin och genomförs normalt på heltid, men vi är flexibla för andra upplägg.
  • Det är inte ett krav att vara inskriven vid högskola, universitet eller annan utbildning för att praktisera hos oss – vi ser till de kompetenser de sökande kan bidra med.
  • Praktiken är oavlönad, men ett mindre stipendium betalas ut i slutet av praktikperioden.
  • Fores står för praktikanternas resor till och från arbetet.

Ansökan

Din ansökan består av en meritförteckning och ett personligt brev där du skriver varför du är intresserad av att praktisera hos oss. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag.
Skicka din ansökan till anna.halla@fores.se snarast.

Läs mer om praktik på Fores här: http://fores.se/praktik/